Installation och inkoppling av internet

INSTALLATION OCH INKOPPLING AV INTERNET

Som alla känner till har föreningen dragit in fiber till samtliga lägenheter i huset. Vi har nu också lyckats förhandla ett väldigt bra avtal med en internetoperatör för samtliga lägenheter. Den nya fiberanslutningen kommer att levereras av Stockholms Stadsnät och ge oss 1000 Mbit internet för varje lägenhet till ett fantastiskt pris av 89 kr/mån. Vår nya internetanslutning håller avsevärt bättre prestanda och kvalité än den vi kunnat få från Comhem – dessutom till en fjärdedel av priset.

I många fall levererar operatörer TV och telefoni via samma fiber men vi har valt att avstå från TV-tjänsterna då de inte kunde erbjuda så bra priser. Varje lägenhetsinnehavare kan få bättre avtal genom Boxer eller andra leverantörer och det går att få deras tjänster via internet (vår fiber).

Stockholms Stadsnät erbjuder också fast telefoni för de som så önskar. Telefonanslutningen till en fast telefon via den nya routern har ingen månadskostnad så om den används endast för inkommande samtal är den helt kostnadsfri. Vid utgående samtal är kostnaden däremot något högre än vanligt. De flesta har idag en egen mobiltelefon så det är upp till var och en om man också vill ha en fast telefon hemma.

Under de kommande fem åren (nuvarande avtalstiden) kommer Comhem att finnas kvar anslutna till fastigheten och de som idag köper TV från Comhem kan fortsätta att göra så under den tiden. Däremot rekommenderar vi alla lägenhetsinnehavare att säga upp sina internettjänster hos Comhem eftersom de nu kommer att finnas via vår egen fiberanslutning.

När nu internet kommer att aktiveras för er lägenhet måste en router/ tjänstedelare monteras i det uttag som vi har monterat i er lägenhet. Routern är en liten enhet som ansluts till fiberuttaget och till ett eluttag. Routern har två uttag för kopparkabel som passar till dator och den har dessutom uttag för telefon för den som vill teckna ett avtal för det. Dessutom finns det en trådlös funktion i den som medger Internet-inkoppling av dator, mobiltelefon, TV eller annan utrustning som ni vill internetansluta.

Den nya router som vi monterar kommer fortsättningsvis att tillhöra lägenheten som kök och toaletter och därför ska den inte plockas ner om ni säljer lägenheten och flyttar.

MONTERINGEN AV ROUTER KOMMER ATT SKE 2018-06-19 OCH DE KOMMANDE DAGARNA FÖRE MIDSOMMAR. ALLA MÅSTE DÄRFÖR LÄMNA SINA NYCKLAR I TUBEN PÅ YTTERDÖRREN FÖR MONTÖRERNA!

Monteringen börjar på översta våningen.

Du gillar kanske också...